Søg i denne blog

onsdag den 6. januar 2016

Den alternative burger

Så er vi godt igang med hverdagen i det nye år :)

Der vejes og tastes mad, så vi igen kan få styr på mængder og kalorier - det er datteren og mig, der har gang i det projekt :)

I en husholdning, hvor der også er to små børn og en mand, der ikke behøver vægtreduktion, skal der laves mad, alle kan li'.
I dag stod den på burgere - det blev ikke en helt almindelig burger, men et alternativ for os, der vejer og taster, en rigtig god burger og kæmpestor blev den :)
Opskriften kommer her :


  • ½ rugburger fra Koberg
  • 15 gr miracle whip balance smurt på bollen
  • 30 gr fint snittet spidskål
  • 40 gr. revet gulerod
  • 1 hakkebøf 4-8% fedt på 150 gr stegt på en pande penslet med olie.
  • 50 gr. guacamole lavet af lige dele cheasy fraiche og avocado tilsat hvidløg, citronsaft og salt
  • 70 gr stegte blomkål - store buketter blev skåret i tykke skiver og kom på panden med lidt olivenolie og så små stegte de under låg ca. 5 min. på hver side.
  • 50 gr. rødløg, der var sauteret på en tør pande, tilsat ca. 1 spsk balsamico og 1 tsk akaciehonning. 


Jeg var mæt og havde fået 485 kcal - næringsfordelingen var ok - er man mere sulten, kan man spise nogle flere grøntsager evt. lave bønnefritter dertil.